Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

PSD face presiuni pentru a afecta legalitatea, utilitatea și credibilitatea sistemelor informatice SIMPV și SICPV

Deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, instalată la șefia așa-zisei comisii parlamentare înființate pentru a ancheta „fraudele” de la alegerile europarlamentare, insistă să rezolve, pe banii contribuabilului, o problemă inexistentă.

„Deputații PSD Olguța Vasilescu și Cătălin Rădulescu s-au războit și azi cu SIMPV-ul, acest dușman teribil care i-a împiedicat la scrutinul din 26 mai să recurgă la votul multiplu, așa cum au fost obișnuiți în ultimii 30 de ani cei de la PSD, și au preferat să ignore ori să trateze ironic semnalările reprezentanților AEP referitoare la abuzurile repetate comise de șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică. Acesta a fost, se pare, chitit să-i decapiteze pe directorii din AEP care nu s-au dovedit îndeajuns de ascultători față de ordinele primite de la partid și-au îndrăznit să susțină că SIMPV-ul a fost chiar util la scrutinul din 26 mai și că folosirea tabletelor a fost eficientă în combatera votului multiplu”, a declarat senatorul USR Nicu Fălcoi.

Dacă tot nu se grăbește să desigileze tabletele pentru prevenirea votului multiplu, astfel încât acestea să poată fi folosite la alegerile prezidențiale, deputata PSD încearcă, alături de colegii săi, cu orice preț, să-i scoată responsabili pe reprezentanții AEP și STS de toate neregulile închipuite la partid.
„Această pseudo-comisie este o sfidare la adresa bunului simţ al cetăţenilor României și o risipă a banului public. Acuzațiile și comentariile inițiatorilor (PSD-ALDE) au fost ridicole, superficiale și nu fac cinste unui reprezentant ales în Parlament. USR a cerut o Comisie de anchetă a modului dezastruos în care au fost organizate alegerile europarlamentare în Diaspora, nu a unor presupuse fraude și nereguli din mintea inițiatorilor PSD-ALDE. PSD face în continuare presiuni asupra instituțiilor statului, inclusiv asupra foștilor angajați ai AEP, de natură să afecteze legalitatea, utilitatea și credibilitatea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) și a Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale (SICPV)”, a declarat deputatul USR Daniel Popescu, secretarul Comisiei de anchetă.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcat că foștii reprezentanți ai AEP au menționat că nu au primit în prealabil, din partea Comisiei de anchetă, o copie a „Raportului Apahideanu-Șelaru”, documentul ce a stat la baza înființării Comisii de anchetă, fapt ce indică o lipsă totală de transparență și bună practică din partea inițiatorilor Comisiei.
Reprezentanții grupurilor parlamentare ale Uniunii Salvați România din Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai au solicitat încă de săptămâna trecută desigilarea tabletelor pentru a putea fi pregătit procesul electoral din noiembrie.



Go to top