Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, cu o delegație parlamentară albaneză, condusă de Taulant Balla, președintele Comisiei Parlamentare de Stabilizare și Asociere UE – Albania, din cadrul Parlamentului Republicii Albania

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a avut o întrevedere  luni, 27 iunie a.c., cu o delegație parlamentară albaneză, condusă de Taulant Balla, președintele Comisiei Parlamentare de Stabilizare și Asociere UE – Albania.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene  a confirmat că România rămâne angajată în procesul de sprijinire a integrării europene a statelor din Balcanii de Vest, ținând cont că acesta este de o importanță strategică pentru regiunea noastră și a întregului continent european. În acest context, senatorul Angel Tîlvăr a arătat că este necesară intensificarea dialogului la nivel înalt și amplificarea domeniilor de cooperare, o astfel de dezvoltare având o semnificație strategică pentru ambele țări, mai ales acum, când ne confruntăm cu un mediu internațional fundamental schimbat cauzat de agresiunea militară ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au menționat importanța creșterii schimburilor din cadrul comerțului bilateral, precum și necesitatea de finalizare a procesului de stabilire a unei linii aeriene directe București - Tirana. Totodată, au agreat că există numeroase oportunități de dezvoltare a relațiilor bilaterale în variate domenii, subliniind puternicul interes manifestat pentru extinderea contactelor politice la nivel parlamentar.
Delegația albaneză a fost formată din Taulant Balla, președintele Grupului Partidului Socialist al Parlamentului Albaniei, co-președinte al Comisiei Parlamentare de Stabilizare și Asociere UE-Albania,  Ilir Pendavinji, deputat în Parlamentul Albaniei in Grupul  Partidului Socialist, Secretar al Comisiei pentru Muncă, Afaceri Sociale și Sănătate, Jurgis Çyrbja, deputat în Parlamentul Albaniei in Grupul  Partidului Socialist, membru al Comisiei pentru afaceri juridice, Administrația Publică și Drepturile Omului, și Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la București.
De asemenea, la întrevedere a participat și Gabriela Crețu, membră a Comisiei pentru afaceri europene a Senatului.
 
 
 



Go to top