Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Primirea de către Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S.Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România

Marți, 18 mai, domnul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a avut o întrevedere cu doamna E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România.
​În cadrul discuțiilor au fost abordate teme ce privesc alcătuirea și stadiul Planurilor de Reziliență și Redresare ale ambelor state, perspectivele dialogului interparlamentar, situația sistemului de învățământ, precum și efectele transformării digitale din Estonia și România. Au fost aduse în discuție prejudiciile generate de fake news precum și reziliența statelor și a populației la dezinformare și propagandă, în special în contextul pandemiei Covid-19.
​Domnul senator Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, și-a exprimat aprecierea pentru aprofundarea relațiilor bilaterale dintre România și Estonia după deschiderea ambasadelor la Tallinn și, respectiv, București.
De asemenea, domnul senator a accentuat asupra deschiderii dialogului în relațiile bilaterale, a intereselor similare  în materie de apărare și securitate precum și pe viziuni comune în multiplele dosare de actualitate ale agendei europene, subliniind că există o coordonare foarte bună între Estonia și România atât în cadrul organizațiilor internaționale (NATO, ONU)  cât și în formate regionale (I3M, B9).
Legat de fenomenul fake news, atât E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România, cât și domnul senator Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene au subliniat importanța existenței unei strategii ample pentru combaterea fenomenului de propagandă și a știrilor false, accentuând asupra impactului negativ pe care îl au la nivel social.
​Domnul președinte Angel Tîlvăr a evidențiat importanța menținerii bunelor relații bilaterale, având în vedere dialogul constant, din ultimii ani, dintre cele două părți, subliniind componenta parlamentară a acestora: atât la nivelul comisiilor pentru afaceri europene, cât și la  nivelul  grupurilor de prietenie.
În încheiere, ambele părți  și-au exprimat speranța că situația epidemiologică va permite cât de curând reluarea întâlnirilor directe.
 



Go to top