Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Florin Vasile Cîțu, președintele Senatului României, a E.S. Menad Habbak, ambasadorul Republicii Algeriene Democratice și Populare în România

Președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu, l-a primit, miercuri, 2 martie a.c., pe E.S. Menad Habbak, ambasadorul Republicii Algeriene Democratice și Populare în România, în cadrul unei vizite de prezentare. 
În cadrul primirii, au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală  în plan social, politic, cultural și mai ales economic. 
Președintele Senatului a subliniat  importanța dezvoltării relațiilor cu statele din regiunea Africii de Nord, aceasta reprezentând o prioritate pentru politica externă a României, în condițiile în care Algeria reprezintă unul dintre partenerii importanți în regiune. 
Totodată, demnitarul român a reliefat necesitatea completării cadrului juridic bilateral, atât prin încheierea negocierilor în curs pe unele documente, cât și prin identificarea unui moment propice pentru semnarea documentelor deja agreate, aceasta constituind baza pentru dezvoltarea, pe mai departe, a ansamblului relațiilor româno-algeriene pe multiple planuri. 
Ambele părți și-au exprimat aprecierea asupra nivelului și consistenței relațiilor parlamentare în contextul împlinirii a 60 de ani de relații diplomatice româno-algeriene, exprimând totodată faptul că acest moment aniversar reprezintă o bună ocazie pentru a face un bilanț al cooperării dintre țările noastre și pentru a explora, împreună, noi modalități de dezvoltare și aprofundare a dialogului bilateral.



Go to top