Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Președinta, Anca Dana Dragu, a participat la întrevederea comisiilor parlamentare reunite ale Economiei, Afacerilor Europene și Sănătate cu Comisarul European Thierry Breton

Joi, 18 noiembrie 2021, președinta Senatului și membra Comisiei pentru Afaceri Europene, Anca Dana Dragu a participat la întrevederea comisiilor parlamentare reunite ale Economiei, Afacerilor Europene și Sănătate cu comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă.
Subiectele aflate pe agenda discuțiilor au vizat: prezentarea portofoliului comisarului european Thierry Breton, mesaje despre pandemie, vaccinare, strategia industrială a UE, aspecte de securitate cibernetică și apărare.
Preşedinta Senatului, Anca Dana Dragu și-a exprimat aprecierea cu privire la eforturile Comisiei Europene de a gestiona criza de sănătate, precum și de faptul că România a putut beneficia încă de la început de medicamentele necesare prin Mecanismul european de protecție civilă.
,,Datorită ajutorului Comisiei Europene, situația din România a devenit mai stabilă, iar numărul infecțiilor este în scădere și asistăm la o creștere a numărului de persoane vaccinate² a subliniat președinta Senatului.
Anca Dana Dragu și-a exprimat speranța pentru încurajarea și atragerea de investiții de capital și de producție în Europa și pentru a promova cooperarea industrială între statele membre pe scară largă.
,,Obținerea autonomiei, menținând în același timp o economie deschisă, este un obiectiv cheie al Uniunii Europene. Cei doi piloni ai redresării economice, care se consolidează reciproc, respectiv tranziția ecologică și transformarea digitală, împreună cu o piață unică puternică și profundă, vor stimula noi forme de creștere, vor promova coeziunea și convergența și vor consolida reziliența Uniunii Europene², a declarat președinta Senatului.
La dezbatere au participat și senatorii: Ștefan-Radu Oprea, Chestor al Senatului, membru al Comisei Economice, Industrii și Servicii, Silvia-Monica Dinică, Președintă a Comisei Economice, Industrii și Servicii, Adrian Streinu-Cercel, Președinte al Comisiei pentru sănătate, Cristian Ghica, vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, Gabriela Creţu, membră a Comisiei pentru Afaceri Europene, precum și reprezentanți ai Camerei Deputaților, Cristina Prună, Vicepreședintă a Camerei Deputaților.



Go to top