Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Leonard Azamfirei, vicepreședintele Senatului și președintele Grupului de prietenie cu Statele Unite Mexicane, a E.S. José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România

Senatorul Leonard Azamfirei, vicepreședintele Senatului și președintele Grupului de prietenie cu Statele Unite Mexicane, l-a primit miercuri, 9 iunie a.c., pe E.S José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.
În cadrul dialogului, senatorul Leonard Azamfirei a exprimat aprecieri pentru trendul ascendent al parteneriatului strategic al Uniunii Europene cu Mexic și speranța că în viitorul apropiat va fi semnat Acordul Global UE-Mexic, care va permite creșterea și intensificarea cooperării, în beneficiul ambelor state.
Demnitarul român a salutat principalele momente de cooperare dintre România și Mexic în diferite domenii, precum și necesitatea continuării eforturilor comune pentru ca aceasta să fie menținută și fructificată, amintind că în anul 2020 s-au sărbătorit 85 de ani de relații diplomatice între cele două state. Totodată, a punctat că Statele Unite Mexicane sunt cel mai important partener al țării noastre în America Latină și al doilea partener comercial după Brazilia, considerând că există în continuare potențial de dezvoltare în acest domeniu.
Un alt aspect adus în discuție a fost importanța luptei pentru combaterea crimei organizate și a traficului de persoane și intenția de colaborare în plan general și punctual a organelor de specialitate, române și mexicane, pentru asigurarea respectării legilor internaționale și naționale.
De asemenea, discuțiile au vizat stadiul și perspectivele relației bilaterale și oportunitățile de valorificare a potențialului de cooperare existent și de schimb de experiență în domenii importante, precum cel academic și cel cultural.
Ambele părți au reiterat, în final, interesul comun pentru menținerea și intensificarea dialogului bilateral, cu accent pe cooperarea parlamentară, o componentă importantă în acest demers.



Go to top