Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Vasile Dîncu, președintele Delegației Parlamentului României la AP NATO, la vizita în Albania a Comisiei pentru democrație și securitate

Membrii Comisiei pentru democrație și securitate a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO) efectuează o vizită în Albania, în perioada 16-18 aprilie 2024. Vizita este condusă de senatorul Vasile Dîncu, președintele Delegației Parlamentului României la AP NATO și președinte al Subcomisiei AP NATO pentru reziliență și securitate.
Temele principale ale vizitei sunt: prioritățile politicii externe și de securitate ale Albaniei; stabilitatea și securitatea în Balcanii de Vest; repercusiunile războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei asupra Albaniei și Balcanilor de Vest; reziliența societală și democratică.
Prima zi a vizitei s-a desfășurat la Tirana, la sediul Parlamentului albanez. La discuțiile cu membrii AP NATO au participat: Lindita Nikolla, președinta Parlamentului Albaniei, Megi Fino, viceministrul pentru Europa și Afaceri Externe, precum și alți înalți oficiali ai țării gazdă.
În cea de-a doua zi, parlamentarii au avut întrevederi cu Președintele și cu Prim-ministrul Republicii Albania, urmate de deplasarea la Durres, Divjaka și Berat, pentru vizitarea unor obiective de interes.
Ultima zi a vizitei AP NATO în Albania cuprinde prezentarea bazei  aeriene Kucova, recent inaugurate, o componentă importantă de apărare a NATO în regiune.



Go to top