Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a E.S. Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România

Senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, l-a primit astăzi, 16 ianuarie 2023, pe E.S. Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România.
În cadrul discuțiilor, demnitarul român și-a exprimat susținerea pentru concretizarea viitorului Parteneriat Strategic dintre România și Japonia, apreciat ca fiind un act politic deosebit de oportun, mai ales în actualul context internațional de securitate.
În acest sens, senatorul Nicoleta Pauliuc a arătat că România este profund angajată în eforturile de a ridica relațiile cu Japonia la statutul privilegiat de parteneriat strategic, ca o recunoaștere a legăturii speciale dintre cele două țări.
De asemenea, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a subliniat importanța aprofundării relațiilor dintre cele două state în plan politic, al diplomației parlamentare, securitar, economic și cel al contactelor interumane.
Cei doi demnitari au discutat despre posibile proiecte comune de colaborare în domenii precum apărarea cibernetică, securitatea maritimă, managementul crizelor ș.a..
În actualul context de securitate,  senatorul Nicoleta Pauliuc a reiterat condamnarea agresiunii ilegale a Rusiei în Ucraina, subliniind sprijinul ferm al țării noastre pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei.



Go to top