Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a E.S. doamna Siri Beate Barry, ambasadoarea Regatului Norvegiei în România

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 24 iulie a.c., pe E.S. doamna Siri Beate Barry, ambasadoarea Regatului Norvegiei în România.
 
În cadrul dialogului au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală în plan politic și economic, precum și în domeniul egalității de gen și combaterii violenței în familie.
 
Anca Dragu a vorbit despre prioritățile agendei politice a domniei sale, punând accent pe combaterea violenței domestice, egalitatea de gen și educație. Domnia sa a arătat atât importanța asigurării drepturilor femeilor, cât și a unui cadru educațional conform cerințelor europene actuale.
 
Ambele părți au convenit asupra necesității creșterii dialogului politic-parlamentar, mai ales după reconstituirea, la nivelul Parlamentului României, a Grupului parlamentar de prietenie cu Norvegia, un liant important și o punte de legătură între cele două legislative.

Doamna Dragu a exprimat totodată încrederea că și cooperarea în plan economic și sectorial pe teme de interes comun, cum ar fi energia, schimbările climatice, cercetarea, inovarea, securitatea și apărarea, va putea înregistra o creștere, în contextul în care pandemia Covid 19 va continua să scadă în Europa.
 
Președinta Senatului a arătat susținerea pentru continuarea cooperării româno-norvegiene în forurile multilaterale (NATO și ONU) și pe teme de interes comun la nivel european, apreciind totodată sprijinul financiar al Norvegiei, acordat prin granturile SEE și Norvegiene, inclusiv în timpul președinției române a Consiliului UE.



Go to top