Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Republicii Kazahstan în România, E.S. Nurbakh Rustemov

Președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 14 septembrie a.c., pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, E.S. Nurbakh Rustemov, într-o vizită de curtoazie.
Discuțiile au vizat stadiul și perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre România și Republica Kazahstan, precum și agenda de contacte din acest an, în contextul aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.
Înaltul demnitar român a folosit acest prilej pentru a saluta nivelul bun al dialogului politic bilateral, arătând că Republica Kazahstan este un partener cheie al României în Asia Centrală.
Partea română a reliefat că, în ultimii 30 de ani, relațiile dintre țările noastre au crescut treptat, contribuind la diversificarea cooperării bilaterale în multiple domenii. Totodată, a subliniat că România rămâne angajată să extindă în continuare cooperarea bilaterală și să valorifice rezultatele obținute până în prezent.
Alina-Ștefania Gorghiu a arătat importanța valorificării depline a mecanismelor stabilite între cele două țări, în special a Comisiei Mixte Interguvernamentale româno-kazahă de colaborare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică.
Președintele interimar al Senatului și-a exprimat interesul pentru consolidarea contactelor dintre cele două Parlamente. În acest sens, a salutat rezultatele bune ale recentei vizite în Kazahstan a delegației parlamentare române.
La întrevedere a mai participat și președintele Grupului de prietenie România – Kazahstan, senatorul Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş.



Go to top