Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Discursul rostit de Președinta Senatului, Anca Dragu, cu ocazia evenimentului (online) de comemorare a 80 de ani de la Pogromul legionar antievreiesc de la București (21-23 ianuarie 1941)

Omagiem, astăzi, memoria victimelor Pogromului de la București, o înșiruire de persecuții și atrocități la adresa populației evreiești. Acum 80 de ani, au avut loc o serie de acțiuni de o violență extremă într-o atmosferă încărcată de un puternic spirit antisemit și instabilitate a sistemului politic.

Pogromul de la București din ianuarie 1941, reprezintă un moment reprobabil din istoria țării noastre, un moment pe care trebuie să ni-l asumăm, să-l înțelegem și din care să învățăm că valorile și principiile democratice trebuie apărate zi de zi.

Antisemitismul, xenofobia și rasismul reprezintă pericole de actualitate, pericole pe care dacă nu le contracarăm ferm, societatea noastră și noi toți vom avea de suferit.

Obligația noastră morală, la 80 de ani de la această tragedie este să omagiem așa cum se cuvine memoria celor care au avut de suferit în acest eveniment dezonorant și să ne asigurăm că această dramă va rămâne mereu vie în conștiințele noastre.
 
 
 



Go to top