Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului României cu o delegație a Comisiei pentru politici sociale a Senatului Republicii Cehe

Președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senatul României, senatorul Ion Rotaru, a avut marți, 27 iunie a.c., o întrevedere cu delegația Comisiei pentru politici sociale a Senatului Republicii Cehe, condusă de doamna Miluše Horská.
Cu acest prilej, senatorul Ion Rotaru a salutat legăturile tradiționale dintre cele două țări, precum și cooperarea substanțială la nivel european și internațional, bazată pe viziuni și valori similare. Totodată, domnia sa a reiterat interesul față de aprofundarea și dezvoltarea cooperării parlamentare între România și Republica Cehă, în special cu privire la intensificarea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate.
Întrevederea a prilejuit un schimb fructuos de opinii referitor la modalitatea în care provocările specifice sectorului muncii și protecției sociale sunt abordate în România și Republica Cehă, cu accent pe structura sistemelor de pensii, situația copiilor instituționalizați și integrarea pe piața muncii a persoanelor cu  dizabilități. În finalul întrevederii, a fost convenită continuarea pe mai departe a dialogului parlamentar pe teme de muncă și protecție socială.
Din delegația cehă au mai făcut parte Adéla Šípová, vicepreședinta Comisiei pentru afaceri europene și Václava Brabcová, secretara Comisiei pentru politici sociale. Din partea Senatului României, au participat senatorul László-Ődőn L Fejér, vicepreședinte, și senatoarea Laura Georgescu, secretarul Comisiei.
 



Go to top