Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă – Participarea domnului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă la întâlnirea on-line dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Kazahstan.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a participat la data de 25 februarie a.c., la  masa rotundă on-line dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Kazahstan.
În acest context, președintele Corlățean a adresat felicitări cu ocazia aniversării a 30 de ani de independență a statului Republicii Kazahstan proclamată la 16 decembrie 1991, amintind  că România a recunoscut independența Republicii Kazahstan o zi mai târziu, la 17 decembrie 1991, iar la 15 iulie 1992 au fost stabilite relații diplomatice bilaterale.
Senatorul Corlățean a evidențiat rolul diplomației parlamentare și a exprimat disponibilitatea  de a continua cooperarea în această direcție, atât la nivelul     Comisiilor pentru politică externă cât și la nivelul Grupurilor de prietenie România-Kazahstan din parlamentele de la București și Nur-Sultan.
Totodată, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României a adus în discuție semnificația specială a relației României cu Kazahstanul, în condițiile existenței unei comunități semnificative de origine română, vorbitoare de limba româmă, care locuiește acolo.
 Go to top