Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Armenia, Paruyr Hovhannisyan

În data de 31 octombrie a.c. a avut loc întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Armenia, Paruyr Hovhannisyan.
Întâlnirea a avut loc în marja vizitei în România, pentru consultări politice bilaterale, în perioada 29 – 31 octombrie a.c., a delegaţiei ministeriale armene.
La reuniune a participat E.S. Sergey Minasyan, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate elemente definitorii ale relației bilaterale foarte bune existente între România și Republica Armenia, fundamentate pe legături tradiționale istorice, culturale și religioase.
A fost evidențiat rolul diplomației parlamentare pe palierul raporturilor de prietenie româno - armene, ca instrument esențial pentru promovarea păcii, securității și stabilității regionale, rol cu atât mai important în contextul provocărilor majore de securitate din Bazinul Mării Negre și Orientul Mijlociu.
Întrevederea a constituit un nou prilej pentru reiterarea sprijinului ferm al României pentru independența, suveranitatea, integritatea teritorială și inviolabilitatea frontierelor Armeniei. În același timp, partea română a exprimat disponibilitatea țării noastre ca, atât la nivelul relației bilaterale, cât și în cadrul UE, să contribuie la o agendă Armenia – UE mai ambițioasă.
În context, președintele Corlățean a menționat că a acceptat de principiu invitația omologilor parlamentari armeni pentru efectuarea unei vizite la Erevan, alături de membri ai Comisiei pentru politică externă a Senatului României.
Din delegaţia armeană a făcut parte Hayk Khemchyan, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Armenia.
La întrevedere au participat, din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului României și senatorii: Cristian Bordei, secretarul Comisiei, Alexandru Răzvan Cuc și Alfred Laurențiu Antonio Mihai, membri ai Comisiei.



Go to top