Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru afaceri europene a Senatului României, condusă de președintele Angel Tîlvăr, a continuat seria dezbaterilor cu omologii francezi, aflați în vizită oficială în România

Printre temele abordate s-au numărat subiecte ca: biodiversitatea, economia verde, combaterea efectelor schimbărilor climatice, politici consistente de prevenire şi combatere a schimbărilor climatice şi a efectelor acestora, Pactul verde european.
La întrevederi au fost prezenți foști guvernatori și experți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și reprezentanți ai ONG-urilor.
În cadrul discuțiilor, senatorul Angel Tîlvăr a menționat că schimbul de bune practici cu omologii francezi, care au o experiență vastă și consistentă în domeniul biodiversității și al protecției acesteia, este valoros și reprezintă un câștig pentru preocupările României și pentru viitorul Europei.
Referitor la subiect, președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, a atras atenția asupra importanței colaborării cât mai strânse în tot lanțul decizional (instituțiile statului responsabile de protejarea biodiversității, ONG-urile și cetățeni) pentru a obține rezultate cât mai bune.
Dialogul cu experții din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost foarte valoros și folositor în găsirea de posibile soluții  la provocările biodiversității.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului Republicii Franceze, Jean-François Rapin, a prezentat viziunea franceză cu privire la protejarea biodiversității, afirmând că politicile statului francez se axează atât pe conservarea biodiversității, cât și pe implicarea cetățeanului în protejarea acesteia.
Omologii francezi și-au exprimat susținerea la nivel european pentru proiectele care au în vedere biodiversitatea, afirmând că România a „dobândit noi apărători ai Deltei Dunării”.
În finalul acestor dezbateri membrii Comisiilor de afaceri europene au exprimat punctual dorința de a intensifica relațiile parlamentare bilaterale și au propus aprofundarea temelor care privesc economia verde și combaterea efectelor schimbărilor climatice.
Printre cei prezenți la dezbateri au fost Cătălin Țibuleac – președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și fost guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și Lucian Simion – fost guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.
 
 
 
 



Go to top