Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia românilor de pretutindeni 8 martie 2017

Marţi, 14 martie 2017, în cadrul şedinţei Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, se va dezbate situaţia lucrătorilor români din Ginosa, Puglia, precum şi a celor din Sicilia.
Cu acest prilej, au fost invitaţi reprezentanţi ai comunităţilor de români din aceste zone, care s-au implicat în denunţarea cazurilor de exploatare a românilor prin muncă, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor cu competenţe în acest domeniu.
Senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, a iniţiat acest demers urmare a recentelor denunţuri apărute în presa românească din Italia, cum a fost şi cel al doamnei Paula Maria Luca, din Ginosa, în care se vorbeşte despre situaţia dramatică în care se află mai mulţi conaţionali.
Astfel, pentru o mai bună informare asupra acestor cazuri, precum şi pentru găsirea unor soluţii de rezolvare şi prevenire a acestor abuzuri, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni a considerat necesară audierea persoanelor care s-au implicat în colectarea denunţurilor muncitorilor români aflaţi în situaţii extreme. Pentru expunerea unor puncte de vedere în ceea ce priveşte aceste situaţii au fost invitaţi la dezbatere reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. 


Go to top