Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat: ”Conferința privind viitorul Europei trebuie să fie o reflecție onestă, transparentă și care să aducă Europa cât mai aproape de cetățeni!”

Participând la Reuniunea Președinților COSAC, senatorul Angel Tîlvăr a apreciat intenția Președinției COSAC de a menține un schimb regulat și substanțial de informații cu membrii COSAC, pentru a avea cea mai mare legitimitate și susținere din partea tuturor delegațiilor.
În data de 10 martie 2021 a avut loc ceremonia de semnare a Declarației Comune referitoare la ”Conferința privind viitorul Europei”. Conferința va fi o acțiune comună a Parlamentului European, Comisiei și Consiliului, în calitate de parteneri egali, alături de statele membre.
”Salut faptul că, sub egida Conferinței se vor organiza evenimente, în parteneriat cu societatea civilă și părțile interesate, fie ele de la nivel european, național sau local. Vor fi implicați și alți actori, cum ar fi Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, dar și mediul academic”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.
Referindu-se la evenimentul la care a luat parte, senatorul a precizat că ”s-au putut desprinde teme de interes comun care să vizeze promovarea legitimității democratice a instituțiilor UE, punând accentul și mai mult pe creșterea procesului de transparentizare a procedurilor legislative, concomitent cu asigurarea punerii în aplicare, într-o manieră corectă, a legislației UE în statele membre”.
”Este important pentru mine ca parlamentar să încurajez implicarea cetățenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile și a partenerilor sociali, în dezbaterile privind viitorul Europei. În același timp, pledez pentru echilibru interinstituțional și pentru o consolidare a rolului parlamentelor naționale în activitatea UE”, a declarat președintele Angel Tîlvăr.Go to top