Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului a ambasadorului Republicii India

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 21 noiembrie a.c., pe E.S. dl Thanglura Darlong, ambasadorul Republicii India în România. În cadrul întrevederii au fost abordate cu precădere aspectele prioritare de interes politic, economic și cultural ale cadrului bilateral de cooperare oferit de Parteneriatul Extins dintre România și Republica India.
Înaltul demnitar român a evocat dinamica pozitivă a contactelor politico-diplomatice de care a beneficiat relația bilaterală, în special în cursul anului 2018, cu ocazia sărbătoririi a șaptezeci de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări, care a prilejuit vizita în România a vicepreședintelui Indiei, președinte al Rajya Sabha (Camera Superioară a Parlamentului Indiei), dl Venkaiah M. Naidu și în India a ministrului de externe de la acea dată.
De asemenea, ambele părți au exprimat dorința de a dezvolta schimburile de vizite și cooperarea la nivel parlamentar.
Dl Teodor Meleșcanu a exprimat satisfacția pentru parcursul ascendent al schimburilor comerciale dintre România și India, precum și întreaga disponibilitate a părții române de a aprofunda cooperarea în plan investițional și de a contribui la intensificarea contactelor directe între mediile de afaceri a celor două țări, inclusiv în cadrul oferit de relațiile UE-India.
 
 



Go to top