Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a E.S. Han Chunlin, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit în data de 7 aprilie a.c., pe E.S. Han Chunlin, ambasador Extraordinar  și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, la solicitarea acestuia.
Cei doi oficiali au abordat o serie de teme relevante pentru agenda bilaterală, precum și teme de importanță deosebită aflate pe agenda internațională, începând cu cea referitoare la consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei.
Schimbul de vederi a inclus și reiterarea poziției principiale cunoscute a României, legată de necesitatea respectării principiilor fundamentale ale dreptului internațional, astfel cum au fost consacrate de Carta ONU, începând cu respectarea integrității teritoriale, suveranității și independenței statelor  și respectiv obligația soluționării pe cale pașnică a diferendelor și abținerea de la folosirea forței sau amenințării cu folosirea forței.
Discuțiile s-au desfășurat într-un spirit constructiv și pe baza respectului reciproc, astfel cum sunt fundamentate relațiile de cooperare bilaterală în baza Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre România și Republica Populară Chineză, cu respectarea specificului poziției celor două state legate de o serie de  dosare internaționale și respectiv a apartenenței la angajamentele de cooperare și securitate internațională, în cazul României, definite de statutul european, euroatlantic și parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.
Discuțiile au pus în evidență necesitatea, oportunitatea și utilitatea dialogului constructiv, care trebuie promovat într-o perioadă de provocări majore de securitate și de natură socio-economice în plan internațional.



Go to top