Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Mihai Fifor: „Reglementările actuale trebuie modificate în sensul îmbunătăţirii serviciilor oferite de furnizorii de energie electrică consumatorilor”

În şedinţa desfăşurată miercuri, 3 iunie 2015, senatorii Comisiei pentru Transporturi şi Energie au discutat cu reprezentanţii Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, şi furnizorilor de energie electrică. Temele discuţiei au fost: completarea şi modificarea legislaţiei româneşti plecând de la deficienţele identificate în legislaţia actuală, soluţiile propuse privind îmbunătăţirea reglementărilor existente; minusuri identificate în relaţia furnizor – consumator şi soluţii, concurenţă vs. monopol.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Energie, domnul senator Mihai Fifor a salutat prezenţa domnului Niculae Havrileţ, preşedinte ANRE, a domnului Bogdan Badea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a domnului László Gyerkó, Consilier de Concurenţă în cadrul Consiliului Concurenţei, precum şi a reprezentanţilor ENEL Energie Muntenia, E.ON Energie România, Electrica S.A, Electrica Furnizare S.A., CEZ România.

Principalele aspecte ridicate de preşedintele Comisiei s-au concentrat pe nevoia unor reglementări mai clare în sensul îmbunătăţirii serviciilor oferite de furnizorii de energie electrică. „Rolul furnizorului este acela de a cumpăra energie de la producători şi apoi a o vinde consumatorilor la cel mai scăzut preţ posibil. Facturile consumatorilor sunt încărcate şi imposibil de citit. Reglementările  actuale trebuie modificate în sensul îmbunătăţirii serviciilor oferite de furnizorii de energie electrică”, a afirmat domnul Mihai Fifor.

De asemenea, preşedintele Comisiei a subliniat faptul că o concurenţă pe piaţa de furnizare ar însemna reţele de distribuţie noi, care ar pune presiune pe preţ, dar ar elimina şi grija penelor de curent şi a electrocasnicilor arse din cauza variaţiilor de tensiune. 

În urma dezbaterilor s-a convenit organizarea unei alte întâlniri în  perioada următoare în care să fie abordată tema investiţiilor şi modernizării reţelelor de transport al energiei electrice.



Go to top