Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicațiile electronice sunt un domeniu în care țara noastră excelează deja, din multe puncte de vedere, iar o implementare rapidă a rețelelor 5G ne va ajuta să ne menținem acest avantaj.                      Tehnologia trebuie să lucreze întotdeauna în beneficiul oamenilor. Ne dorim ca saltul tehnologic pe care îl promite 5G să se materializeze, și în România, printr-o îmbunătățire a calității vieții pentru toți cetățenii și printr-o eficientizare a activității administrației publice”, a declarat senatorul Mircea Cazan.

              De asemenea, la Conferință a participat și doamna senator  Severica Rodica Covaciu, membru al Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Senat.

              Strategia propune obiective strategice ambițioase, cum ar fi lansarea serviciilor 5G în anul 2020 în câteva orașe fanion ale României, care vor fi selectate pe criterii socio-economice. Anul viitor, ANCOM va organiza licitația pentru acordarea drepturilor de utilizare în cadrul benzilor de frecvențe optime pentru primele dezvoltări comerciale. Un alt obiectiv asumat prin Strategie este acoperirea, până în 2025, cu noua tehnologie, a tuturor centrelor urbane funcționale, a autostrăzilor și căilor ferate modernizate, a porturilor și aeroporturilor internaționale dar și a parcurilor industriale din toată țara.
https://www.youtube.com/watch?v=424Ghq_zfn0




Go to top