Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea domnului senator Șerban Nicolae, liderul Grupului parlamentar al PSD , cu domnul Yoel Hasson, vicepreședinte al Knesset-ului și coordonator al opoziției parlamentare din Israel

Domnul senator Șerban Nicolae, liderul Grupului parlamentar al PSD din Senatul României, a avut miercuri, 26 septembrie, o întrevedere cu domnul Yoel Hasson, vicepreședinte al Knesset-ului și coordonator al opoziției parlamentare din Israel, aflat la București într-o vizită oficială, la invitația domnului deputat Silviu Vexler, vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie România – Israel din cadrul Parlamentului României.
În cadrul dialogului, domnul senator Șerban Nicolae a arătat importanța majoră pe care România o acordă relației strategice cu Israelul, cu scopul de a întări și diversifica relația bilaterală, precum și interesul pentru consolidarea și dezvoltarea cooperării sectoriale în diverse domenii.
Domnul Nicolae a apreciat relaţiile excelente de cooperare existente între România şi Israel, exprimându-și convingerea că acestea vor continua să fie dezvoltate în mod constant, pe teme de interes reciproc. În privința cooperării în plan parlamentar, senatorul român a exprimat dorința de a intensifica legăturile între Senatul României și Knesset-ul din Israel, ca factor cheie de consolidare a relațiilor politice.
Au fost abordate, de asemenea, teme care vizează ultimele evoluții ale situației politice din Orientul Mijlociu, respectiv stadiul și perspectivele Procesului de Pace israeliano-arab, precum și cadrul și nivelul colaborării UE-Israel.



Go to top