Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe cu domnul Petru-Gabriel Vlase, directorul SIE

Comisia parlamentară specială pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe l-a avut ca invitat, la ședința desfășurată marți, 1 martie a.c., pe directorul SIE, Petru Gabriel Vlase.
Întrunirea a avut ca scop prezentarea situației de securitate a României din perspectiva atribuțiilor pe care le are Serviciul de Informații Externe în contextul situației din Ucraina.
Petru-Gabriel Vlase a prezentat situația actualizată din prisma securității naționale și a răspuns întrebărilor Comisiei, reieșind următoarele:
 Apartenența la Uniunea Europeană și calitatea de membru cu drepturi depline în NATO oferă României cele mai bune garanții de securitate
Serviciul de Informații Externe monitorizează în permanență evoluțiile actuale de securitate de la granița cu Ucraina și implicațiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România.
 Există un flux continuu de informații privind raportarea Serviciului la principalele amenințări la adresa securității naționale rezultate din situația din Ucraina; SIE a identificat soluțiile optime pentru prevenirea și contracararea acestora.
 Cu privire la misiunea Serviciului de Informații Externe de a informa beneficiarii săi legali despre riscurile și amenințările la adresa României, Comisia a constatat că SIE și-a respectat atribuțiile, informând constant decidenții naționali.


Go to top