Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, a E.S. Bakir Ahmed Aziz, ambasadorul Republicii Irak la București.

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit marți, 13 iunie a.c., pe E.S. domnul Bakir Ahmed Aziz, ambasadorul Republicii Irak la București.
 
În cadrul întrevederii au fost abordate o serie de teme ce țin de agenda relațiilor de colaborare între cele două țări, necesitatea aprofundării relațiilor parlamentare și perspectiva identificării unor noi domenii de colaborare bilaterală în materie economică, de energie, etc.
 
Cu acest prilej, ambasadorul Republicii Irak în România a transmis demnitarului român invitația oficială adresată de către omologul său irakian, de a efectua o vizită în Republica Irak, invitație acceptată de președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului.
 
La finalul întrevederii cele două părți au subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și au abordat evoluții de interes din regiunea Orientului Mijlociu lărgit și respectiv a Mării Negre.



Go to top