Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, domnul Mugur Isărescu, invitat la şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital

În urma Hotărârii Biroului Permanent al Senatului din data de 5 februarie 2019 şi ţinând cont de solicitarea Guvernatorului Băncii Naţionale a României de a reprograma şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, birourile celor două comisii au decis, ca domnul Guvernator să fie invitat în cadrul Comisiilor reunite, în funcţie de disponibilitatea domniei sale, fie în data de 11 februarie 2019, începând cu orele 14:00, fie în data de 12 februarie 2019, începând cu orele 11:00, la Senat, sala 4044, etaj 4.
           În cadrul şedinţei comune, vor fi dezbătute următoarele teme:
  1. Raportul asupra stabilităţii financiare nr.2 din anul 2018, în cuprinsul căruia este inclusă “Tema specială. Eficienţa operaţională a sectorului bancar şi nivelul intermedierii”, prin care se evidenţiază o critică adusă strategiilor pe termen mediu ale principalelor 8 bănci din România.
  2. Elemente referitoare la procedura de Fixing, ca urmare a impactului pe care indicele Robor îl are în calcularea ratelor dobânzilor la creditele în lei ale populaţiei. 
În acelaşi timp, având în vedere că purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României a avut, în repetate rânduri, o atitudine arogantă şi dipreţuitoare, făcând aprecieri total nepotrivite la adresa reprezentanţilor Senatului României, cele două comisii au solicitat Guvernatorului să ia măsurile ce se impun pentru a corecta acest comportament.
 


Go to top