Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, senatorul Lóránt - István Antal, cu o delegație condusă de viceprim-ministrul și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu

Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, senatorul Antal Lóránt, a avut joi, 26 ianuarie a.c., o întrevedere cu o delegație condusă de viceprim-ministrul și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu.
 
Din delegația română au mai făcut parte senatorii Ioan – Sorin Bumb (vicepreședinte al comisiei) și  Radu – Ștefan Oprea (membru al comisiei și lider al Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat).
 
Demnitarii români au salutat prezența la București a ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale a Republicii Moldova, subliniind că relațiile bilaterale din ultimii ani demonstrează intenția ambelor părți de a dezvolta colaborarea pe toate planurile.
 
Președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a subliniat că această criză energetică profundă ce se manifestă la nivel mondial afectează atât economiile cât și viața de zi cu zi a cetățenilor, dar demersurile făcute de statul român au limitat efectele cele mai nocive ale acesteia asupra populației. De asemenea, senatorul Antal Lóránt  a întărit că, deși România s-a confruntat și se confruntă cu efectele crizei energetice, aceasta își continuă politica, începută în anii anteriori, de a sprijini Republica Moldova, pe multiple planuri.
 
Senatorul Radu – Ștefan Oprea a arătat că provocările multiple, pe care ambele părți le-au experimentat, reprezintă o oportunitate pentru strângerea colaborării economice și pentru dezvoltarea diferitelor tipuri de interconexiuni din domeniul energetic. Totodată, demnitarul a întărit că, la nivelul Senatului României există o deschidere majoră pentru o colaborare între România și Republica Moldova, pe toate dimensiunile.
 
Senatorul Ioan – Sorin Bumb a specificat că proiectele aflate în dezvoltare vor conduce la o interconectare mai mare la nivel economic, ceea ce va permite, în timp, la integrarea Republicii Moldova în economia Uniunii Europene.
 
Senatorul Antal Lóránt a apreciat că astfel de întâlniri sunt foarte importante pentru clarificarea unor aspecte tehnice și, de aceea, vor trebui să continue.
 
La întrevedere a mai participat și E.S. Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România.



Go to top