Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, l-a primit, joi, 14 ianuarie 2021, pe E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
Discuțiile au avut ca temă colaborarea româno-britanică post Brexit, în plan politic, economic, financiar, social și cultural.
În domeniul politic, părțile au convenit asupra necesității impulsionării dialogului, în special în planul cooperării parlamentare bilaterale. Președinta Senatului a arătat intenția domniei sale și a coaliției pe care o reprezintă de a impulsiona procesele de reformă care să contribuie la dezvoltare economică și la asigurarea unei creșteri economice sustenabile și incluzive bazate pe digitalizare și luând în considerare protejarea mediului înconjurător.
De asemenea, domnia sa a arătat că dorește o creștere a relațiilor economice și comerciale cu Regatul Unit, a investițiilor reciproce, pentru a reflecta adevăratul potențial al celor două țări.
Demnitarul român a apreciat totodată contribuția comunității române din Marea Britanie, la economiile celor două state și la creșterea și întărirea relației bilaterale, precum și nevoia de a proteja interesele cetățenilor români care muncesc în Marea Britanie.
În cadrul dialogului au mai fost abordate teme ce țin de drepturile și libertățile minorităților, violența împotriva femeilor și a persoanelor vulnerabile, în general, traficul de persoane și rolul organizațiilor neguvernamentale din aceste domenii.
 
 
 



Go to top