Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Vizita la București a delegației Comisiei pentru Relații internaționale și emigranți din Parlamentul Muntenegru, 23-24 aprilie 2018

Marți, 24 martie a.c, Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului, reprezentată de doamna senator Gabriela Crețu, Președinta comisiei și domnul senator Cristian Ghica, Vicepreședinte al comisiei,  a avut o intrevedere cu delegația  Comisiei pentru  Relații internaționale și emigranți din Parlamentul Muntenegru, reprezentată de domnul Andrija Nikolić, președintele comisiei, si cu doamna Nada Drobnjak, membru al comisiei și domnul Miloš Nikolić, membru al comisiei.
Vizita parlamentarilor muntenegreni a avut loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, dar și a faptului că Muntengru este în plin proces de  aderare la Uniunea Europeană, având 30 de capitole de negociere deschise.
Doamna senator Gabriela Crețu, a salutat ințiativa omologilor muntenegreni de a avea o întrevedere și totodată și-a reafirmat sprijinul în vederea aderării Muntenegrului la Uniunea Europeana, a subliat că “singura comisie care urmărește dosarul de aderare al Muntenegrului la Uniune Europeană este Comisia pentru afaceri europene. Domnia  sa a afirmat că ajutorul pe care îl putem acorda Muntenegrului în procesul de aderare vine prin prisma faptului că avem experiența aderării și integrării la Uniunea Europeană cu aspectele pozitive și cu cele mai puțin de succes și, de asenemea, cu dificultățile mari întâmpinate.
Doamna senator a recomandat ca planul de dezvoltare, în perioada de integrare, să fie gândit pe termen lung, cu perioada de orizont 2040-2050.
În incheierea intrevederii, parlamentarii romani și muntenegreni au apreciat  schimbul de idei și au decis continuarea colaborării parlamentare.
 



Go to top