Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Nicu Fălcoi: ”Comisiile de Constituționalitate și cea Juridică să elaboreze imediat raportul comun astfel încât referendmul #fărăpenali să aibă loc pe 6 decembrie”

Senatorul USR Nicu Fălcoi, președintele Comisiei de Constituționalitate, a trimis, astăzi, o nouă solicitare către Comisia Juridică a Senatului în care cere reunirea de urgență a Comisiilor de Constituționalitate și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări în cazul inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției „Fără penali în funcții publice.”

Nicu Fălcoi atrage atenția că în ciuda faptului că termenul de adoptare a raportului comun al celor două comisii era 29 iulie 2020, propunerea legislativă L447/2020 reprezentând inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției cunoscută sub denumirea „Fără penali în funcții publice” nu a fost încă discutată în comisiile reunite, din lipsă de cvorum.
Este pentru a doua oară când Senatorul Nicu Fălcoi cere membrilor Comisiei Juridice să participe la dezbateri, în condițiile în care propunere legislativă reprezintă o preocupare publică majoră a cetățenilor români.

Nicu Fălcoi: ”Le-am cerut membrilor Comisiei Juridice ca luni, 9 noiembrie 2020, să participe la ședința comună și să putem adopta un raport favorabil inițiativei de revizuire a Constituției României, astfel încât aceasta să își poată urma cursul, în spiritul respectului față de cei 1 milion de cetățeni români care au semnat pentru ea. Pentru ca inițiativa să poată fi supusă referendumului în data de 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, este imperios necesar ca luni să ne reunim în ședință comună și să adoptăm raportul, care să intre tot săptămâna viitoare, la vot, în Plen. Este inacceptabil să avem o sesiune extraordinară a parlamentului, ca termenul de adoptare a raportului să fie la sfârșitul lui iulie și noi să fim, tot fără raport, patru luni mai târziu.

Grupul USR din Senat a cerut în scris și Biroului Permanent, în urmă cu trei săptămâni, să pună în vedere celor două comisii raportoare să urgenteze adoptarea raportului asupra propunerii legislative L447/2020.
 



Go to top