Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Forumul de Epilepsie 2020 – Ediția I

Comisia pentru sănătate publică a găzduit, marți 11 februarie a.c., Forumul de Epilepsie – Ediția I, organizat de către Societatea Română de Luptă împotriva Epilepsiei și Sănătatea Press Group, în contextul Zilei Internaționale a Epilepsiei 2020.
Deoarece, potrivit estimărilor, aproximativ 200.000 de români suferă de epilepsie, Forumul urmărește crearea unei platforme de discuții între profesioniști din domeniul medical, asociații de pacienți de profil, autorități și societatea civilă în vederea identificării unor direcții de acțiuni comune care să susțină îmbunătățirea diagnosticării bolii, creșterea aderenței la tratament, și combaterea fenomenului de discriminare și stigmatizare a persoanelor cu epilepsie.
La eveniment au participat reprezentanți ai asociațiilor bolnavilor de epilepsie, pacienți și însoțitori și în calitate de invitați, prof. dr. Dana Craiu, președintele Societății Române de Luptă împotriva Epilepsiei, Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de sănătate, Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate precum și Victor Sebastian Costache, ministrul Sănătății.
Senatorul Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru sănătate publică, a apreciat că este „binevenită această discuție pentru că lucrurile evoluează. Când apar tehnologii noi, care ne stau la dispozitie , trebuie să creăm cadrul legal ca ele sa fie decontate. Vă felicit pentru organizare și vă spun că bateți la uși deschise atunci când se impun modificări legislative”.
Parlamentul României a fost reprezentat, alături de senatorii Laszlo Attila și Emanuel Gabriel Botnariu, membrii al  Comisiei pentru sănătate publică, și de deputatul Corneliu Florin Buicu, președintele  Comisiei pentru sănătate și familie.
 




Go to top