Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Săptămâna Senatorilor USR

 
Silvia Dinica
 
Campanie USR Diaspora "STOP Cozi la Vot!"
Dacă Executivul PSD nu intervine, astăzi, 11 septembrie, la miezul nopții, expiră termenul până la care românii din Diaspora se pot înregistra fie pentru vot în secție, fie pentru vot prin corespondență pe https://www.votstrainatate.ro/.
Până în acest moment, s-au înregistrat circa 27.500 de români pentru vot în secție și aproape 29.000 de români pentru vot prin corespondență, dar nu este suficient.
De aceea, USR cere înființarea a 1.000 de secții de votare în întreaga lume, dintre care 800 de secții să fie în Europa.
 
VEZI ARTICOL
 
Votul prin corespondență!
Vrem ca un număr cât mai mare de români din diaspora să poată vota la alegerile prezindențiale.
Prima soluție o constituie votul prin corespondență. Lucrul acesta se poate realiza prin înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro. Atenție termenul de înregistrare este până pe 11 septembrie!
 
VEZI ARTICOL
 
Nicu Falcoi
 
Proiectul legii votului electronic la distanță
Proiectul legii votului electronic la distanță a fost adoptat tacit de Senat, în 7 septembrie, și acum urmează să ajungă spre dezbatere în Camera Deputaților.
Am coordonat elaborarea acestui proiect în cadrul departamentului de reformă electorală al USR și, așa cum am promis încă de la-nceput, voi face și pe mai departe tot ce ține de mine pentru a-l sprijini în toate etapele pe care le are de parcurs.
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
2020 - 2% din PIB pentru apărare?
Lipsa banilor la buget pentru investiții în domeniul apărării va determina ca, nici în 2020, România să nu cheltuiască 2% din PIB pentru apărare, așa cum ne-am angajat. Prin măsurile pe care mai degrabă nu le-a luat decât le-a luat, PSD condamnă Armata la declin și subdezvoltare și pune pe butuci sistemul național de apărare.
VEZI ARTICOL
 
Remus Mihai Gotiu
 
LIBER LA GUNOAIE ÎN VÂRF DE MUNTE!
La invitația Grupului de Acțiune Locală Bucovina de Munte și a colegului deputat Dan Popescu, am participat, ieri (duminică), la o documentare pe teren a aberantei gropi de gunoi construite în vârful muntelui, în Pasul Mestecăniș, urmată de o discuție cu localnici afectați de monstruozitatea asta, la Căminul Cultural din Pojorâta (jud. Suceava).
Ca în multe alte cazuri de distrugeri de mediu pe care le-am documentat și în care am fost implicat și înainte și după ce am intrat în politică, am constatat:
 
VEZI ARTICOL
 
Dan Lungu
 
În 2019, drumurile ieșene rămân doar în proiecte
Senatorul USR Dan Lungu a adresat o întrebare Ministrului Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în legătură cu starea drumurilor și proiectele de infrastructură aflate în lucru, la momentul actual, la nivelul județului Iași. În răspunsul său, acesta a menționat că la nivel județean există numai două proiecte de infrastructură, anume Varianta de ocolire a Municipiului Iași – Varianta Sud – Obiect 3 și Modernizarea DN28B, Târgu Frumos – Botoșani. Lucrările nu sunt însă începute pentru niciunul dintre proiecte.
 
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
 
 
Allen Coliban
 
Modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înființarea sistemelor de termoficare
Programul schimbă cadrul actual prin introducerea dimensiunii multianuale, adaugă surse de finanțare (inclusiv Fondul de Mediu), permite finanțarea atât a centralelor cât și a rețelelor de distribuție, indiferent dacă vorbim despre înființare, modernizare sau extindere.
Beneficiari: unități administrativ-teritoriale.
Luni, cel mai probabil, proiectul va intra la vot în plenul Senatului. Până atunci avem timp să îl dezbatem.
 
VEZI L337/2019
VEZI ARTICOL
 
Ghica Cristian
 
Proiect USR – Expertiza seismica a scolilor si a spitalelor - UPDATE
A trecut de votul final din Parlament proiectul privind expertizarea seismică a școlilor. Este un proiect pe care l-am depus în calitate de senator USR și care prevede ca toate școlile din România să fie expertizate tehnic pentru verificarea rezistenței la cutremur. Primăriile vor fi obligate să dispună începerea acestui proces pentru toate construcțiile cu destinația de unități sau instituții de învățământ ridicate înainte de 1978. Evident, autoritățile vor fi obligate și să ia măsurile care se impun pentru consolidarea imobilelor care prezintă risc seismic.
 
VEZI ARTICOL
 
Scoatem stampila din administratie
O lege extrem de importantă a primit astăzi VOTUL FINAL în Camera Deputaților! Este vorba despre proiectul pe care l-am inițiat privind eliminarea obligativității utilizării ștampilei în administrația publică. Legea va merge la promulgare la Președintele României și apoi va putea fi aplicată în toată țara.
 
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
Proiect de lege pentru țigaretele electronice
Am propus încă de anul trecut un proiect de lege pentru ca țigaretele electronice să fie supuse acelorași exigențe (inclusiv de publicitate) ca și cele convenționale. Știți cine s-a opus? Majoritatea PSD ALDE.
Văd că acum Ministerul Sănătății vrea să limiteze reclamele la dispozitivele de fumat. Foarte bine! Dar nu ar fi mai bine să fie preluat acel proiect cu totul? Pentru că problema nu este doar reclama, ci și utilizarea acestor țigarete. Ele sunt folosite acum în spații închise, în restaurante și în instituții. Ceea ce nu e deloc bine.
 
VEZI ARTICOL
 



Go to top