Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadoarei Republicii Croația, E.S. Marija Kapitanović

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 1 iulie a.c., pe ambasadoarea Republicii Croația în România, E.S. Marija Kapitanović.
Demnitarul român a apreciat relațiile foarte bune dintre România și Republica Croația, care au ca fundament priorități similare în materie de politică externă, apartenența celor două state la UE și NATO și, respectiv, cooperarea la nivel multilateral.
Președinta Senatului a exprimat satisfacție pentru ritmul susținut al dialogului româno-croat din ultimii ani, manifestând interes pentru intensificarea contactelor între cele două foruri legislative, prilej cu care a subliniat importanța diplomației parlamentare pentru aprofundarea convorbirilor bilaterale pe teme de interes reciproc.
În cadrul dialogului, Anca Dana Dragu a pledat pentru o cooperare mai strânsă la nivel bilateral pe teme de interes comun, atât în cadrul UE, în special privind aderarea la Spațiul Schengen și continuarea discuțiilor începute în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, cât și în planul relației transatlantice, ambele țări având ca obiectiv obținerea ridicării vizelor de intrare în SUA.



Go to top