Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea doamnei senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene, cu E.S. doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la București – miercuri, 5 decembrie 2018

Doamna senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene, a avut miercuri, 5 decembrie 2018, o întrevedere cu E.S. doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, la București.
Părțile au reînnoit interesul de a intensifica dialogul bilateral, atât la nivel parlamentar, cât și în alte domenii precum: comerțul și investițiile străine, cercetarea și dezvoltarea, cooperarea în domeniul apărării și cel maritim. Dna senator Gabriela Crețu a reliefat prioritățile mandatului României la Consiliul UE în primul semestru al anului 2019: respectarea valorilor comune care stau la baza construcției europene, recâștigarea încrederii cetățenilor europeni și o mai mare implicare din partea acestora în afacerile europene, convergența economică, socială, teritorială și politica europeană de coeziune, securitatea internă a UE și gestionarea granițelor externe, consolidarea profilului Uniunii Europene pe scena internațională, Cadrul Financiar Multianual – ca principal instrument pentru reducerea decalajelor de dezvoltare între diferitele regiuni și categorii socio-economice, relațiile UE-NATO etc.
Alte teme abordate în cadrul convorbirilor bilaterale au vizat: calendarul principalelor conferințe și reuniuni organizate de România pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, buna coordonare între Guvernul și Parlamentul României cu privire la implementarea acțiunilor din domeniul afacerilor europene, viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit-ului, procesul de extindere a UE în Balcanii de Vest, alegerile europarlamentare din 2019, migrația etc.
 
 



Go to top