Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud cu E.S. Jabu Mbalula, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, marți, 20 noiembrie 2018

Membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud au avut marți, 20 noiembrie a.c., o întrevedere cu E.S. Jabu Mbalula, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România.
Senatorul László-Ődőn Fejér, președintele Grupului, a exprimat satisfacția pentru succesul vizitei oficiale efectuate la Cape Town, care a marcat reluarea relațiilor parlamentare dintre România și Republica Africa de Sud, după o pauză de 10 ani.
Totodată, partea română și-a manifestat speranța că, pe viitor, vor fi intensificate relațiile bilaterale dintre cele două țări și a menționat că Republica Africa de Sud reprezintă un partener important din punct de vedere politic și economic, fiind primul partener comercial al României în Africa sub-sahariană.
Interlocutorii au reiterat interesul pentru un dialog direct care să asigure consolidarea relațiilor dintre cele două țări și au evidențiat necesitatea impulsionării schimburilor atât economice, culturale, cât și educaționale. În acest context, a fost subliniat rolul pozitiv al diplomaţiei parlamentare, în cadrul căreia Grupurile parlamentare de prietenie îşi aduc o contribuţie determinantă în dezvoltarea relaţiilor bilaterale.
 



Go to top