Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Președintele comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel Badea: “În cazul amenințărilor la adresa doamnei Maia Morgenstern autoritățile și-au făcut datoria! Rămâne ca noi, ceilalți, să redescoperim și să cultivăm respectul reciproc, bunul simț și toleranța.”

Senatorul Viorel Badea, președinte al Comisiei pentru cultură și media, apreciază modul în care autoritățile și-au făcut datoria în cazul amenințărilor la care a fost supusă apreciata actriță Maia Morgenstern, membru marcant al comunității evreiești din România. ”Observăm, din păcate, în ultima perioadă o intensificare fără precedent a discursurilor extremiste. Amenințările la adresa d-nei Morgenstern sper să fie doar un eveniment marginal și să nu capete amploare. Regret nespus că avem de-a face cu asemenea comportamente din partea unui conanțional  la adresa unui membru marcant al artei teatrale din România”, a afirmat senatorul Viorel Badea.
”Autoritățile au anunțat că autorul mesajului de amenințare a fost identificat, dar trebuie tras un semnal de alarmă foarte ferm și luate toate măsurile ce se impun pentru ca aceste acte să nu se mai repete. Poporul român are câteva calități pe care le-a dobândit de-a lungul istoriei sale zbuciumate! Toleranța, acceptarea celuilalt, buna conviețuire cu minoritățile de pe teritoriul României reprezintă bunuri câștigate și ar fi tragic să vedem și în țara noastră manifestări extremiste cum se întâmplă, din ce în ce mai des, în Europa occidentală” a precizat președintele Comisiei de cultură și media din Senatul României.



Go to top