Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Alexandru Nazare la Conferința Internațională “Pace în Europa și în Lume”, organizată de Uniunea Paneuropeană Croată în colaborare cu Uniunea Paneuropeană a Bosniei și Herțegovina și Uniunea Internațională Paneuropeană

Senatorul Alexandru Nazare, secretarul Comisiei pentru românii de pretutindeni și membru al Comisiei pentru afaceri europene, a participat, în perioada 27 – 29 octombrie  a.c., la Conferința Internațională “Pace în Europa și în Lume”, organizată de Uniunea Paneuropeană Croată în colaborare cu Uniunea Paneuropeană a Bosniei și Herțegovina și Uniunea Internațională Paneuropeană. 
Conferința marchează cea de-a 29-a sesiune a Președinției Paneuropene Internaționale.              
Agenda conferinței a inclus următoarele subiecte: pacea în Europa și în lume, președinția Uniunii Internaționale Paneuropene,  războiul de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei, războiul între gruparea islamistă Hamas și Israel, tensiunile între Serbia și Kosovo, politica externă și de securitate europeană, recunoașterea Armeniei ca parte a comunității europene a valorilor, precum și aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.           
Cu această ocazie, senatorul Alexandru Nazare, în calitate și de președinte al organizației Paneuropa România, a mulțumit membrilor Uniunii Internaționale Paneuropene pentru susținerea acordată țării noastre, prin includerea declarației de sprijin pentru aderarea imediată a României și Bulgariei la Spațiul Schengen în documentul de poziție aprobat de Președinția Uniunii și a salutat adoptarea acestei rezoluție.         
Pe parcursul celor trei zile de activitate ale conferinței, la  discuții au participat președinți ai filialelor europene ale Uniunii Internaționale Paneuropene, secretarul general al Uniunii Internaționale Paneuropene, Pavo Barisic, precum și membri ai Executivului țării gazdă, ministrul de externe din Croația, Gordan Grlić Radman. 
Uniunea Internațională Paneuropeană, denumită și Mișcarea Pan-Europeană și Mișcarea Pan-Europa, este cea mai veche mișcare de unificare europeană. 
Rolul Uniunii Internaționale Paneuropene în geneza Uniunii Europene a fost unul fundamental. Fondată în anul 1922, Uniunea Internațională Paneuropeană este organizația care a creat Consiliul European și care a pus bazele Uniunii Europene.
Scopul Uniunii Paneuropa este unitatea tuturor națiunilor europene într-o Europă puternică, care reprezintă în mod eficient interesele și idealurile sale în lume. 
Din ianuarie 2022, Uniunea Paneuropeană este formată 49 de organizații membre din 28 de țări, dintre care 23 sunt în Uniunea Europeană. 
Secretariatul General al Uniunii este situat la München, dar are filiale în multe țări europene.



Go to top