Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea domnului senator Daniel Cătălin Zamfir, membru al Reţelei Parlamentare Globale a OECD, la cea de-a 6-a ediţie a Zilelor Parlamentare ale OECD, Paris, 7-9 februarie 2018 - luni, 12 februarie 2018


 În perioada 7-9 februarie 2018, s-au desfăşurat, la Paris, lucrările celei de-a şasea ediţii a Zilelor Parlamentare ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) la care, pe lângă membrii Reţelei Parlamentare Globale a Organizaţiei, au fost invitaţi şi membri ai Adunării Parlamentare a NATO şi ai Forumului Global al femeilor Lideri Politici.
 Reuniunea a fost dedicată multilateralismului, o cale de reducere a diferenţelor de dezvoltare şi a inechităţilor sociale, în pregătirea reuniunii ministeriale din iunie 2018, eveniment care va avea aceeaşi temă.
 Joi, 8 februarie, domnul senator Daniel Cătălin  Zamfir a avut o întrevedere privată cu domnul Jose Angel Gurria, Secretarul general al OECD. În cursul întrevederii au fost abordate, cu precădere, subiecte legate de candidatura României la OECD şi au fost analizate căile de acţiune politică (parlamentară şi guvernamentală) pentru confirmarea transmiterii invitaţiei de aderare ca membru cu drepturi depline a ţării noastre, în cursul anului 2018.
 

Go to top