Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Şedinţa plenului Senatului - marţi, 26 martie 2013

Marţi, 26 martie 2013, şedinţa plenului Senatului a început cu programul săptămânal de declaraţii politice, urmat de aprobarea, cu unanimitate de voturi, a ordinii de zi şi a programului de lucru aferent, precum şi a programului de lucru al perioadei 1 - 6 aprilie 2013. Partea a doua a şedinţei plenului a fost în întregime consacrată numirii unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a expirării mandatului de judecător al domnului Ion Predescu. Procedura s-a desfăşurat pe baza propunerilor înaintate de grupurile parlamentare din Senat, respectiv: domnul Gheorghe Iancu, propus de grupul PDL, doamna Ruxandra Florina Jipa, propusă de grupul PPDD, şi doamna Mona Maria Pivniceru, propusă de grupul PNL. Candidaţii au fost supuşi votului plenului după ce, în prealabil, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a dat un raport favorabil, în unanimitate, privind îndeplinirea, de către aceştia, a condiţiilor prevăzute de lege pentru a deveni judecător la Curtea Constituţională.
În urma exercitării votului secret, cu buletine de vot, cel mai mare număr de voturi favorabile a revenit candidatului propus de grupul parlamentar al PNL, doamna Mona Maria Pivniceru, care a întrunit 99 de voturi pentru şi 33 de voturi împotrivă, faţă de16 voturi pentru şi 116 împotrivă pentru domnul Gheorghe Iancu, şi 17 voturi pentru şi 115 voturi împotrivă pentru doamna Ruxandra Florina Jipa. Plenul Senatului a numit-o pe doamna Mona Maria Pivniceru judecător la Curtea Constituţională, din partea Senatului României, pentru o perioadă de nouă ani.
Direcţia de presă a Senatului 26 martie 2013


Go to top