Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a E.S. Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze la București

Senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit în data de 26 ianuarie a.c. pe E.S. Nicolas Warnery, ambasadorul Republicii Franceze la București.
Temele abordate în cadrul întrevederii au vizat cooperarea în plan bilateral parlamentar, multilateral, în cadrul NATO, precum şi teme aflate pe agenda internațională de securitate.
Cu această ocazie, senatorul Nicoleta Pauliuc i-a adresat ambasadorului Warnery felicitări pentru numirea ca șef al misiunii diplomatice franceze la București și i-a urat succes în exercitarea mandatului.
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranță națională a transmis aprecierea sa pentru excelenta cooperare cu Republica Franceză, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul diverselor formate multilaterale, cum ar fi UE, NATO sau Francofonia instituțională.
În egală măsură, a subliniat că cele două ţări au împărtășit dintotdeauna o prietenie profundă și o relație puternică, bazată pe istorie, cultură și francofonie, relație care se dezvoltă din 2008 în cadrul unui Parteneriat Strategic.
Demnitarul român a arătat importanța consolidării cooperării dintre România şi Franţa în materie de securitate, atât pe plan bilateral, cât și multilateral, punctând importanța unui punct de vedere coordonat în ceea ce privește răspunsul la actualele provocări de securitate. Totodată, având în vedere situația de securitate din zona Mării Negre, cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, senatorul Nicoleta Pauliuc a reiterat aprecierea României pentru contribuția Franței la consolidarea Flancului Estic al NATO prin desfășurarea de forțe armate pe teritoriul ţării noastre și prin asumarea rolului de națiune-cadru pentru Grupul de luptă NATO desfășurat în România.
Senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat solidaritatea cu Ucraina, atât în ceea ce privește războiul, cât și în gestionarea consecințelor acestuia, punctând că agresiunea Rusiei va modela și pentru viitor securitatea euro-atlantică, economiile și societățile. Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a sporit riscurile de securitate la adresa țărilor riverane.
De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate teme ce țin de industria de apărare, precum și despre combaterea grupărilor criminale şi măsurile legislative din România şi Franţa privind siguranţa copiilor în mediul online.
 



Go to top