Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea, de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a E.S. Jorge Tagle Canelo, ambasadorului Republicii Chile în România

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit în data de 5 iulie a.c., pe domnul Jorge Tagle Canelo, ambasadorului Republicii Chile în România, în cadrul unei vizite de rămas bun la finalul misiunii sale diplomatice în România.
Președintele Comisiei pentru politică externă i-a adresat felicitări pentru modul în care și-a îndeplinit cu succes mandatul în România și a mulțumit demnitarului chilian pentru buna colaborare, atât cu structura parlamentară în susținerea unor proiecte de interes comun în relațiile bilaterale româno-chiliene, cât și pentru activitatea coordonată în plan multilateral. În acest context, a transmis mulțumiri pentru susținerea constantă pe care Republica Chile o acordă în obiectivele de aderare a României la OCDE.
De asemenea, Jorge Tagle Canelo a apreciat modul deosebit în care a colaborat cu autoritățile române și în particular cu structurile de specialitate în politică externă din Parlament.
Cei doi oficiali au confirmat interesul unei agende de contacte directe între Comisiile pentru politică externă în cursul acestui an sau a anului viitor.



Go to top