Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, a viceprim-ministrului și ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatului României, senatorul Titus Corlățean, l-a primit marți 6 februarie a.c, pe viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, cu prilejul primei sale vizitei externe de la preluarea mandatului de șef al diplomației de la Chișinău la 29 ianuarie a.c.
Senatorul Titus Corlățean l-a felicitat pe oficialul din Republica Moldova pentru preluarea mandatului de ministru de externe, menționând, în context, colaborarea foarte bună cu echipa diplomației de la Chișinău și a subliniat că prezența acestuia în România în prima deplasare externă reprezintă o reconfirmare a relației speciale și consistente dintre România și Republica Moldova, edificată pe fundamentul comun al identității noastre naționale și al limbii române.
Președintele Comisiei pentru politică externă l-a asigurat pe demnitarul de la Chișinău de întregul sprijin al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova și a adăugat că acesta poate conta pe sprijinul autorităților române în dialogul cu oficialii de la Bruxelles în procesul de negociere pentru integrarea în Uniunea Europeană. În context, senatorul Titus Corlățean a reiterat rolul diplomației parlamentare în promovarea agendei europene prin cooperarea comisiilor de politică externă din cadrul legislativelor celor două țări, precum și prin dialogul în formatele instituționale europene cu reprezentare parlamentară.
La rândul său, viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a apreciat primirea călduroasă și discuțiile consistente de care a beneficiat în cadrul vizitei sale în România, a mulțumit pentru sprijinul constant și generos al României și a evocat cooperarea bilaterală excelentă pe proiectele comune derulate în domenii precum securitatea energetică, dezvoltarea infrastructurii de transport, controlul la frontieră ș.a.
Cei doi demnitari au abordat în cadrul întâlnirii și aspecte privind provocările de securitate regională în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și modalități de consolidare a rezilienței și de contracarare a acțiunilor de destabilizare.



Go to top