Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorilor Călin-Gheorghe Matieș și Andrei Hangan la cea de-a 62-a reuniune a Comisiei economice, comerciale și financiare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Senatorii Călin-Gheorghe Matieș și Andrei Hangan, membri ai delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat la cea de-a 62-a reuniune a Comisiei economice, comerciale și financiare a APCEMN (Erevan 19 octombrie a.c.), în calitate de membri ai comisiei.
 
Reuniunea, organizată de Adunarea Națională a Armeniei, a fost dedicată dezbaterii proiectelor de raport și de recomandare ale APCEMN cu tema Consolidarea cooperării parlamentare în domeniul reducerii riscurilor de dezastre și al asistenței de urgență în regiunea Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN).
 
Participanții au subliniat că protecția populației și a teritoriului în cazul dezastrelor naturale și provocate de om și în alte situații de urgență reprezintă una dintre cele mai importante sarcini ale unui stat și o componentă semnificativă a securității naționale. În acest context, consolidarea cooperării parlamentare în domeniul reducerii riscului de dezastre și al asistenței de urgență este deosebit de importantă, având în vedere numărul tot mai mare al dezastrelor naturale sau provocate de om și consecințele lor devastatoare asupra populației și mediului înconjurător. Raportul și recomandarea elaborate de comisie urmează a fi prezentate, spre adoptare, celei de-a 62-a Sesiuni plenare a Adunării Generale a APCEMN.
 
În partea a doua a reuniunii, reprezentantul OCEMN, Ashot Kocharyan, director executiv, a informat membrii comisiei cu privire la principalele activități ale Organizației din ultima perioadă, desfășurate sub președinția-în-exercițiu a Republicii Turcia.
 
La încheierea lucrărilor, participanții au convenit organizarea următoarei reuniuni a comisiei în luna aprilie 2024, și au stabilit că tema principală de pe agendă va fi Perspectivele industriei mineritului în statele membre OCEMN.



Go to top