Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

28 MARTIE 2018

Miercuri, 28 martie, a.c, Plenul Senatului a adoptat Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi (L 121/2018). Acesta va fi transmis Camerei Deputaţilor care este for decizional.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul reglementării regimului general al ocupaţiei de expert în egalitate de şanse şi tehnician în egalitatea de şanse; introducerea posibilităţii, pentru persoanele juridice din sectorul public şi din sectorul privat care au peste 50 de salariaţi, de a identifica un angajat căruia să îi repartizeze, prin fişa postului, atribuţii în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi; introducerea posibilităţii, pentru persoanele juridice din sectorul public şi din sectorul privat, de a opta pentru angajarea unui expert/tehnician în egalitate de şanse, în limita bugetului existent pentru cheltuieli salariale; includerea în componenţa COJES a reprezentanţilor DGASPC şi ai Consiliului judeţean/Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi introducerea definiţiei violenţei de gen în conformitate cu art.3 lit. d) din Convenţia de la Istanbul.
Comisia pentru egalitatea de şanse şi Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială au adoptat un raport comun de admitere cu unanimitate de voturi.


Go to top