Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Senatorul Titus Corlățean s-a adresat în plen președintelui-în-exercițiu al Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei

În contextul participării la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), ale cărei lucrări se desfășoară, în perioada 19-23 iunie 2023, la Strasbourg, senatorul Titus Corlățean s-a adresat în plen președintelui-în-exercițiu al Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei, Edgars Rinkēvičs, ministrul leton al afacerilor externe.
În calitatea sa de raportor al Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului privind aspectele juridice ale aderării Uniunii Europene (UE) la Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), senatorul Corlățean a solicitat poziția președintelui Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei cu privire la demersurile pe care le are în vedere, inclusiv în viitoarea sa calitate de președinte al Letoniei, pentru a facilita un ultim compromis susceptibil să permită aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
În răspunsul său, președintele Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei a împărtășit opinia senatorului Corlățean cu privire la importanța istorică a aderării UE la Convenția Europeană a  Drepturilor Omului și a subliniat faptul că există un interes major din partea Letoniei ca acest obiectiv să fie atins în cadrul președinției letone a Consiliului Europei (mai-noiembrie 2023). În acest sens, a dat asigurări că va recurge la toate pârghiile politice pe care le are și le va avea la dispoziție, în calitate de nou președinte al Letoniei, pentru ca UE să adere la CEDO într-un orizont de timp cât mai scurt.



Go to top