Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Forumul Național al Administratorilor Publici din România (AAPRO), organizat sub patronajul Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială

Asociația Administratorilor Publici din România a organizat, marți, 23 mai a.c., sub înaltul patronaj al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, condusă de senatorul Marius Humelnicu, Forumul Național al Administratorilor Publici din România (AAPRO), Ediția 2023. 
Asociația Administratorilor Publici din România, reprezintă administratorii publici din peste 700 de instituții publice locale (consilii județene, municipii, orașe și comune). Aceasta militează pentru profesionalizarea funcției de administrator public și conturarea unei imagini clare, pertinente şi unitare a rolului și activității administratorului public și a atribuțiilor sale stabilite prin contractul de management.
Cu această ocazie, au avut loc dezbateri la care au participat administratori publici, deputați, secretari de stat, reprezentanții Asociației Comunelor din România, personalități și invitați AAPRO. Dezbaterile au arătat nevoia de reglementare suplimentară a funcției de administrator public, pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din țară, dar și pentru zonele metropolitane, oportunitatea de creare și coordonare prin intermediul administratorilor publici a unor sisteme de management și monitorizare a calității serviciilor publice locale din România, pentru o uniformizare a acestora și pentru o dezvoltare socio-administrativă accelerată.
Participanții la eveniment au subliniat necesitatea profesionalizării unui corp veritabil de experți administratori publici, principalii beneficiari devenind, astfel, comunitățile locale, prin implementarea cu succes a proiectelor de investiții moderne și accesarea finanțărilor nerambursabile disponibile, acțiuni menite să conducă, în mod direct, la creșterea calității vieții oamenilor.
Cu această ocazie a fost organizată și Gala Premiilor AAPRO, unde au fost premiați administratori publici și proiecte de succes de la toate nivelurile administrative, precum și recunoașteri pentru partenerii AAPRO și pentru alte personalități, senatorului Marius HUMELNICU fiindu-i acordat Premiul pentru contribuția prestigioasă la dezvoltarea conceptului și funcției de administrator public, precum și trofeul de „Ambasador al Digitalizării”.



Go to top