Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea comună a Comisiilor juridice ale Senatului și Camerei Deputaților cu doamna Veronica Mihailov - Moraru, ministrul Justiției din Republica Moldova

În data de 25 aprilie a.c., a avut loc întrevederea comună a Comisiilor juridice ale Senatului și Camerei Deputaților cu doamna Veronica Mihailov - Moraru, ministrul Justiției din Republica Moldova, aflată în vizită de lucru în România. 
La întrevedere au fost prezenți, din partea română, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, senatorul Augustin – Cristian Ţâgârlaş Niculescu, președintele  Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, deputatul Laura Vicol, senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, deputatul Gabriel Andronache, liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, senatorul Simona-Elena Spătaru, membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, precum și președinte al Comisiei pentru constituționalitate. 
Din partea Republicii Moldova au fost prezenți Veronica Mihailov-Moraru - ministrul justiției, Viorica Grecu - consilier în cabinetul ministrului, Gabriela Scutea - Înalt consilier UE la Chișinau, ambasadorul Republicii Moldova la București Victor Chirilă și Mihaela Manoli, ministru consilier în cadrul ambasadei. 
Președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, senatorul Augustin – Cristian Ţâgârlaş Niculescu, a apreciat că partea română dorește continuarea dialogului aprofundat și intens, din ultimii ani. În acest sens, se înscrie și organizarea în Maramureș, în perioada 24-28 ianuarie a.c., a ședinței comune a Comisiilor juridice și a Comitetului pentru politică juridică din Senatul României,  Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei. 
Președintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaților, deputatul Laura Vicol a subliniat preocuparea, în plan parlamentar, pentru armonizarea legislației din Republica Moldova cu legislația europeană și a evidențiat relația de parteneriat dintre cele două state. 
Partea română a apreciat eforturile remarcabile pe care instituțiile din Republica Moldova le depun în implementarea unor reforme importante și necesare pentru consolidarea rezilienței instituționale și apropierea de UE. 
În aceste condiții, angajamentul României de a sprijini Republica Moldova în domeniile justiției și al luptei împotriva corupției rămâne la fel de solid ca în anul 2023. Obiectivele comune ale ambelor țări rămân: securizarea parcursului european al Republicii Moldova și asigurarea sustenabilității procesului de aderare la Uniunea Europeană.



Go to top