Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea dlui Cristian Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu E.S. dna Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România - miercuri, 20 iunie 2018

Dl Cristian Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a avut miercuri, 20 iunie a.c., o întrevedere cu E.S. dna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România, aflată într-o vizită de prezentare.
Președintele Comisiei pentru politică externă a apreciat calitatea dialogului politic în plan parlamentar, dintre cele două țări, și a pledat pentru consolidarea și dezvoltarea legăturilor bilaterale româno-franceze în toate domeniile de interes, evidențiind faptul că în noiembrie 2018  va fi inaugurat Sezonul Franța-România și se va actualiza Foaia de Parcurs a Declarației de Parteneriat Strategic dintre cele două state. Dl Dumitrescu a vorbit despre valența francofonă și atașamentul poporului român față de valorile Franței și avantajele pe care acestea le prezintă în relația bilaterală, precum și cea la nivelul UE.
În cadrul întrevederii au fost dezbătute aspecte ce țin de preluarea Președinției Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019, de către România,  dl Dumitrescu prezentând subiectele de interes în stabilirea priorităților țării noastre legate, în special, de consolidarea proiectului european și adâncirea cooperării și coeziunii între statele membre UE. Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a abordat, de asemenea, tema aderării Românei la Spațiul Schengen, o prioritate politică majoră pentru România, pledând pentru realizarea acestui proces, în condițiile în care țara noastră este un veritabil furnizor de securitate la frontierele externe ale UE.
E.S. dna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România, a prezentat prioritățile și proiectele domniei sale pe timpul mandatului în țara noastră, militând pentru creșterea și diversificarea cooperării în plan politic, economic și cultural. Domnia sa a exprimat interesul părții franceze pentru o cooperare crescută în domeniul economic, investitorii francezi fiind deosebiți de interesați să continue și să diversifice portofoliul de investiții în România. De asemenea, și-a exprimat speranța și încrederea că România va organiza, în condiții optime, Președinția Consiliului UE din primul trimestru al anului 2019.
 Go to top