Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a E.S. Therese Hydén, ambasadoarea Regatului Suediei în România

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 11 martie a.c., pe E.S. doamna Therese Hydén, ambasadoarea Regatului Suediei în România.
În cadrul dialogului au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală în plan parlamentar și sectorial, cu precădere în domeniul educației, egalității de gen și combaterii violenței domestice.
Anca Dragu a expus prioritățile agendei politice a domniei sale, cu accent deosebit pe asigurarea cadrului legislativ și implementarea acestuia în domenii precum combaterea violenței domestice, egalitatea de gen și educație. Domnia sa a arătat importanța, pentru societatea noastră, a asigurării condițiilor optime, în plan legal și practic atât în privința drepturilor femeilor cât și al unui cadru educațional adaptat cerințelor europene actuale.
În acest sens, domnia sa a făcut apel la creșterea cooperării cu partea suedeză, printr-un schimb susținut de experiență în spiritul bunelor practici în domeniile menționate. Președinta Senatului a apreciat, de asemenea, utilitatea întâlnirilor avute, în format on line pe aceste teme, cu ambasadoarele țărilor UE acreditate în România, subliniind necesitatea continuării pe mai departe a acestor inițiative, cu includerea reprezentantelor altor state non UE.
Anca Dragu a exprimat totodată încrederea că cooperarea în plan parlamentar va fi întărită odată cu crearea Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, împreună cu colaborarea la nivelul conducerii și comisiilor de specialitate ale Senatului României și Parlamentului suedez.



Go to top