Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului, a E.S. doamna Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România – joi, 25 februarie 2021

Doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a primit-o în data de 25 februarie a.c., pe E.S. doamna Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România, în vizită de prezentare.
În cadrul întrevederii, au fost purtate discuţii privind consolidarea legăturilor între România şi Canada, în plan bilateral şi multilateral. Părţile au apreciat evoluția pozitivă a relațiilor dintre cele două ţări din ultimii ani, inclusiv pe fondul pandemiei și schimbărilor la nivel de guverne. În acest sens a fost menţionată ratificarea de către România a Acordului economic și comercial cuprinzător (CETA), dovadă a încrederii și prieteniei între cele două ţări, dar şi sprijinirea de către Canada a aderării României la OCDE.
Preşedinta Senatului a făcut o scurtă prezentare a priorităţilor sale pe perioada mandatului, evidențiind interesul pentru acele politici publice care să ducă la modernizarea societăţii româneşti. Anca Dana Dragu a menţionat ca teme de interes egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, reforma educaţiei precum şi combaterea traficului de persoane şi a violenţei domestice.
Oficialul român a subliniat importanţa pe care o are respectarea drepturilor femeilor şi promovarea acestora în funcţii de conducere, lucru care nu se realizează doar prin legislaţie, ci şi prin educaţie care să genereze schimbări în conştiinţa şi comportamentul cetățenilor.
Anca Dana Dragu a evidenţiat totodată rolul pe care l-ar avea o reformă sistemului şcolar, amintind de proiectul „Școala de la 8 la 5”, iniţiat de domnia sa, care prevede pe lângă accesul la educație, o masă corespunzătoare, cu toate elementele nutritive, precum și activități extracurriculare. Acest program ar duce atât la o reducere a abandonului şcolar în rândul copiilor din familii cu situaţii materiale precare, cât şi la sprijinirea femeilor care lucrează, asigurându-le astfel posibilitatea de a lăsa copiii într-un mediu sigur.
În cadrul întâlnirii au mai fost abordate şi teme privind gestionarea pandemiei de COVID-19, precum şi măsuri ce pot fi luate pentru a sprijini redresarea economică.



Go to top