Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia pentru comunitățile de români din afara țării 26 noiembrie 2018

La invitaţia Ambasadei României la Moscova, senatorul Dan Manoliu, vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, a efectuat în perioada 24-27 noiembrie 2018 o vizită de lucru în Federaţia Rusă. Cu această ocazie, în data de 26 noiembrie a.c. a luat parte la inaugurarea Cimitirului Militarilor Români de la Apşeronsk, Ţinutul Krasnodar (1.500 km sud de Moscova). Este vorba despre al doilea cimitir militar după cel de la Rossoşka – Regiunea Volgograd, fostă Stalingrad, inaugurat la 25 octombrie 2015, realizat până în prezent de statul român în Federaţia Rusă.
Rămăşiţele a 88 de militari români care s-au sacrificat în luptele celui de al Doilea Război Mondial pe Frontul de Est au fost reînhumate în cadrul ceremoniei religioase de sfinţire şi pomenire a eroilor români.
Senatorul Dan Manoliu a depus cu această solemnă şi emoţionantă ocazie o coroană de flori la mormântul eroilor neamului căzuţi departe de casă, omagiu adus militarilor români căzuţi în luptele din 1942-1943 în sudul Rusiei .
La  ceremonia oficială de inaugurare a Cimitirului Militarilor Români de la Apşeronsk au luat parte oficiali şi invitaţi din România, istorici, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale ruse, membri ai comunităţii româneşti din sudul Rusiei.
Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării, senatorul Dan Manoliu, l-a felicitat pe E.S. domnul Vasile Soare, Ambasadorul României în Federaţia Rusă, cu ocazia momentului istoric pentru eforturile depuse în vederea inaugurării acestui cimitir în pragul Centenarului Marii Uniri.
Vizita de lucru a senatorului a inclus şi o întâlnire cu membri ai comunităţilor de români din Federaţia Rusă.
 
 



Go to top